Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pozor na tuhle nabíječku, mohli byste dostat pěknou šlupku elektrickým proudem

Tahle mobilní nabíječka vypadá úplně obyčejně. Ale podle zjištění České obchodní inspekce (ČOI) je nebezpečná. Je u ní totiž velké riziko úrazu elektrickým proudem.

Čínská nabíječka se na českém trhu prodává pod názvem Premium Caliber PW-3IT. „Tento produkt vykazuje vysoké riziko nebezpečnosti,“ uvádí mluvčí ČOI Jiří Fröhlich. Důvodem je nedostatečná izolace mezi jednotlivými díly výrobku.

Podle mluvčího tak může dojít k průrazu izolace a napětí 230V se může objevit i na konci USB konektoru. „Pokud by se konektoru uživatel dotkl ve chvíli, kdy je nabíječka v zásuvce, mohl by elektrický proud způsobit vážný úraz a mohlo by dojít až ke smrti,“ upozorňuje Fröhlich.

Dalším, i když již méně závažným nedostatkem, jsou chybějící údaje výrobce, které by na výrobku měly být uvedeny. ČOI tak neprodleně po zjištění zakázala dodávání nabíječky na trh a nařídila její okamžité stažení z trhu.

Foto coi.cz

Štítky nabíječka, ČOI, Premium Caliber PW-3IT, elektrický proud, Česká obchodní inspekce, Jiří Fröhlich

Pozor na tuhle nabíječku, mohli byste dostat pěknou šlupku elektrickým proudem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.