Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Stezka korunami stromů. Zábava pro děti i dospělé v Krkonoších

PR článek

Nevšední zážitky v přírodě, daleké výhledy, nespoutané dobrodružství a zábavu nabízí dětem i dospělým Stezka korunami stromů Krkonoše v Janských Lázních nebo Herní krajina PecKa ve Velké Úpě. Tak neseďte v horkých letních dnech doma a vyjeďte se vyluftovat na čerstvý horský vzduch do Krkonoš.

Stezka korunami stromů Krkonoše

Stezka korunami stromů Krkonoše byla slavnostně otevřena 2. července 2017. Ukáže vám, v čem je příroda Krkonoš jedinečná a poznáte zdejší krásné lesy doslova od kořenů až po jejich koruny. Stanete se součástí lesního života a poznáte řadu živočichů i rostlin, které nenajdete nikde jinde.

Trasa o délce 1511 m vás provede druhově pestrým lesem, čekají vás četná překvapení a poučení. Ve výšce 45 metrů, do které vystoupáte, budete mít na dosah ruky lesní mohykány, z nichž některé jsou staré přes 150 let. Zavítáte i do unikátního naučného centra, které se nachází v podzemí dřevěné rozhledny a představuje spletitý kořenový systém stromů. Na stezce můžete také zažít večerní prohlídky nebo si sjet zpátky na zem tobogánem.


NOVÉ PRVKY NA STEZCE: Chcete vědět, jak zpívá kos nebo kulíšek? Přijďte se podívat na nové ptačí hodiny, které vám přehrají zpěv hned 12 v Krkonoších žijících ptáků. Cestou potkáte i sochy ptáků v životní velikosti. 

Herní krajina PecKa

Herní krajina Pecka se prostírá mezi poznáním přírody, zážitkem z architektury a fantaskní hravostí ve výšce 1062 m n. m. Unikátní soubor dřevěných interaktivních soch a objektů na motivy krkonošské fauny nabízí nadživotní setkání se zvířecími obyvateli nejvyšších českých hor. Strčit hlavu do tlamy rysovi, povozit se jelenovi v paroží, změřit síly s výbojnými mravenci nebo vyšplhat čápovi do hnízda může být poučné, stejně jako zábavné.


Herní krajina Pecka se otevírá všem výletníkům, dobrodruhům, poutníkům i potulkářům, kteří jsou hotovi vyrazit naproti malému rodinnému dobrodružství. Vypravit se za zážitkem na vlastní dobrodružství můžete lanovkou anebo pěšky. A dolů si to pak můžete sjet na koloběžce.

TIP: Na cestu se vybavte dřevěnou peckou, pomůže vám při zdolávání několika vodních a mechanických překážek. Koupíte si ji v půjčovně koloběžek SkiResort Live.

Štítky Stezka korunami stromů, Krkonoše, Janské Lázně, zábava, dobrodružství, Stezka korunami stromů Krkonoše, příroda, Velká Úpa

Stezka korunami stromů. Zábava pro děti i dospělé v Krkonoších  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.