Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Přípravy na festival Benátská! finišují, chystá se i policie

V závěrečné fázi jsou přípravy organizátorů na festival Benátská!, který se bude v Liberci konat od čtvrtka do neděle. Podle vstupenek prodaných v předprodeji by návštěvnost mohla být vyšší než loni, kdy přišlo 40 tisíc lidí. Festival bude opět pod zvýšeným dohledem policie. Její mluvčí Vojtěch Robovský uvedl, že se zaměří hlavně na dodržování veřejného pořádku a dopravu.

Hudební festival se letos koná posedmadvacáté, v rekreačním areálu ve Vesci je každoročně od roku 2012. Přípravy podle ředitele festivalu Pavla Mikeze zatím postupují podle harmonogramu. „V současné době máme prakticky postavené všechny stany, dnes se začíná stavět hlavní pódium, naváží se toalety a budeme mít oplocený areál," uvedl.

Ve čtvrtek už jen dodělávky

Areál by měl být podle něj připravený do středečního večera. „Ve čtvrtek budou jen dodělávky," dodal. Výrazné novinky v zázemí letos podle něj nejsou. „Všechno si už tady za ty roky sedlo, takže je to podle nastaveného modelu. Stanové městečko bude vedle areálu, kyvadlová doprava bude zdarma jezdit z centra a od vlakového nádraží," řekl Mikez.

Čtvrteční večerní program v předchozích letech býval "rozjezdový", letos to zřejmě kvůli narozeninovému koncertu Karla Gotta bude jiné. „Díky němu čekáme velkou návštěvnost srovnatelnou s pátkem či sobotu," uvedl ředitel festivalu. Zvýšený zájem o festival je podle něj patrný z předprodeje. „Jsme o 20 procent nad loňským rokem, takže věřím, že bude více návštěvníků než loni," řekl.

Policie se při dohledu zaměří na veřejný pořádek a plynulost dopravy v problematických místech. Komplikovaný může být příjezd po čtyřproudé silnici od Turnova, která je kvůli opravám zúžena mezi Hodkovicemi a Jeřmanicemi, jezdí se tam ve dvou pruzích. „Předem také upozorňujeme na fakt, že řidiče čeká bezpočet dopravních kontrol a návštěvníci areálu budou z důvodu zajištění bezpečnosti podrobeni zvýšenému množství prohlídek," uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Loni bez problémů

Do opatření budou nasazeni příslušníci pořádkové, dopravní i cizinecké policie či kriminalisté, kynologové nebo antikonfliktní tým. „Policisté budou pochopitelně působit také v rámci prevence drobné kriminality, především proti kapesním krádežím či v oblasti požívání omamných a psychotropních látek u řidičů dopravních prostředků," dodal Robovský. Při loňském ročníku policie nezaznamenala žádné závažné porušení zákona. Policisté udělili motorizovaným návštěvníkům 146 pokut za dopravní přestupky a řešili jeden přestupek proti veřejnému pořádku.

Autoři | Foto Benátská!

Štítky hudba, festival, Benátská!, policie, doprava, Liberec, Karel Gott, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přípravy na festival Benátská! finišují, chystá se i policie  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.