Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Setkání s občany v Hanychově

Dne 24.01.2019 se konalo setkání s občany Hanychova s primátorem města a vedením města. Kde se diskutovalo o aktuálních tématech, které trápí občany této městské části. Sezení se zúčastnilo mnoho nespokojených občanů, kteří doufali ve změnu, proto se do- stavili.

Setkání začalo tím, že nás seznámili s plánem rekonstruovat bazén, který bude stát peníze, které ani město nemá. Proto nebude na žádné jiné věci.Poté jsme dostali příležitost říci, co nás občany Horního Hanychova trápí .
Probíraly se problémy :

  • špatné osvětlení v určitých ulicích
  • špatný stav vozovek , žádné chodníky
  • špatná údržba komunikací
  • špatná kanalizace
  • nedostatečné spoje hromadné dopravy
  • nevhodné chování občanů bydlících v ubytovně naproti hotelu Petra.

Na skoro konci debaty mi došlo, že město nám vlastně s ničím nepomůže a vrchol všeho bylo,když primátor města řekne veřejně, že město nechalo upravit a zmodernizovat městské domy, a ty plánují darovat nepřizpůsobivým lidem, kteří žijí v ubytovně, aby nám prý odlehčil. Ptám se z jakého důvodu primátor rozdává tyto byty těmto NEPŘIZPŮSOBIVÝM občanům ,když všichni víme , že je časem zdemolují a kvůli bytům se nezmění jejich nevhodné chování vůči společnosti.

Neměli by tyto byty sloužit samoživitelkám, rodinám, které byly postiženi nějakou vážnou nemocí a nejsou schopni platit tržní nájemné, dětem s dětských domovů, jako začátek a pomoc na začátku života?? Tito lidé to určitě ocení a jistě to našemu městu vrátí.
Proč zrovna Romové,kteří nepracují,ničí náš společný majetek, kradou v krámech, napadají nás pracující občany, ruší náš soukromý život hlukem??A dělají městu ostudu.

Tyto problémy s Romy však nejsou jen v Horním Hanychově, proč zastupitelstvo nedá do městské vyhlášky nějaká pravidla chování a při porušení těchto pravidel ve městě se budou dělat sankce. Proč se nesejde pan primátor Liberce i s těmito občany a neřekne jim, co nás všechny trápí, a že jim to nebudeme tolerovat.

On jim raději dá kvalitní byty, které si mladí lidé musí pronajímat za drahé peníze, a nebo si na ně brát drahé hypotéky, které musí splácet celý život. Ptám se proč, copak to nejde řešit jiným způsobem. Mladí romové už ani nechtějí pracovat, naučili se využívat náš systém sociálních dávek, jezdí načerno v tramvajích , kradou v krámech a my jim za to dáváme hezké byty, aby se jim ještě lépe žilo a mohli se v klidu rozmnožovat. Není to trochu nespravedlivé vůči pracovitym lidem tohoto města ??

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Horní Hanychov, primátor, setkání, občané, Liberec XIX-Horní Hanychov

Setkání s občany v Hanychově  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.